Menu

Solsona

12.08km

Solsona, la capital de la comarca, habitada des del Neolític, cap a l’any 3.000 a C. La ciutat actual té el seu origen al segle X. Té un casc antic molt bonic, amb carrerons i places de pedra i edificacions singulars, com la catedral, d’estil gòtic amb campanar romànic i retaule barroc, i entre molts edificis notables, el de l’ajuntament del segle XVI. Podem visitar museus interessants, com el Museu Comarcal i Diocesà, amb importants obres d’art, o el museu del ganivet i eines de tall. Són famoses i molt concorregudes les festes de Carnaval i la fira de Sant Isidre.

El casc antic de Solsona conserva l’estructura de quan estava emmurallat, amb tres dels seus antics portals. També conserva moltes parts antigues com el pou de gel, on es guardava el gel a l’hivern per què durés tot l’estiu, i que es pot visitar.

Els voltants de Solsona ofereixen llocs plens d’atractiu, com el parc de la Mare de la Font, el Castellvell (el castell) o el Pont de la Frau. Es pot trobar més informació a la oficina de turisme de Solsona

Solsona
25280, Lleida
Catalunya

GPS
41.993616
1.515287

Contact
www.turismesolsones.com